Kas

Kurumumuzda Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü - Tekirağ Projesi kapsamında uygulanmaya başlanan ayın sınıfı ve ayın öğrencileri seçimleri tamamlandı.

Okul Tanıtım Broşürümüzün dijital halidir.

May

Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından yapılan çalışmaların sınıf ve şube bazlı kazanım karneleri her ders zümresi tarafından ayrı ayrı kendi içinde değerlendirilmekte ve sorunlar, eksikler ve olumlu taraflar rapor haline getirilmektedir.

May

Bakanlığımızın Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından aylık olarak yayınlanan LGS örnek soruları, beceri temelli sorular ve kazanım kavrama testleri hazırlık sürecinde en büyük yol göstericimizdir. Akademik başarı adına önemli gördüğümüz, kaynak ve rehber niteliği taşıyan bu soruları sınıflarımızda detaylı çözümlerle öğrencilerimizle düzenli olarak paylaşıyoruz.

Nis

Yoğun bir tempoyla "Liselere Geçiş Sınavı" na çalışan 8. sınıf öğrencilerimizin güdülenme ve motivasyon seviyelerini arttırmak ve hazırlandıkları liseleri yakından görmelerini sağlamak amacıyla Tekirdağ iline düzenlediğimiz "Lise Tanıtım Gezimiz" keyif ve heyecan dolu anılarla son buldu.

Mrt

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü, okulumuz Tiyatro Ekibi tarafından Geleneksel Tiyatro unsurlarımız Modern Tiyatro ile harmanlanarak göz dolduran etkinliklerle kutlandı. "Karagöz ve Hacivat" ile "Aşuk ve Maşuk" gösterileri ile geleneksel tiyatro unsurlarımıza değinirken "Sevimli Kukla Meloş" ile çocukları eğlendirdiler. Öğrencilerimiz, kendilerinin yazıp yönettiği "Mitolojik Bir Hikâye" adlı tiyatro oyunu ile hem güldüren hem düşündüren bir seyir sundular. Bu güzel günde derdini sanatla anlatmanın inceliğini bizlere hatırlatan öğrencilerimize ve onlara bu süreçte liderlikleriyle yol açan öğretmenlerimiz Melike Öztürk, Oğuz Arkan, Elif Özdemir ve Ceren Acar'a teşekkür ederiz.

Mrt

Pi sayısı, bir dairenin çevresiyle çapı arasındaki halâ kesin olarak hesaplanamayan orandır. Kimilerine göre sonsuzluğu, kimilerine göre hayatı, kimilerine göre ise bir dairenin çevresini bile hesaplayamayan insanoğlunun acziyetini gösteren, matematiğin en güzel ifadelerindendir. Pi günü etkinliğimizi gerçekleştiren Matematik öğretmenimiz Elif Mandal'a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz

Mrt

Üstün bir mücadele ve kahramanlıkla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Bizler de bu anlamlı günü hatrımıza kazıyarak Milli şairimizi minnetle anarak etkinliğimizi gerçekleştirdik. "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın"

Ock

"İyi bir zekaya sahip olmak yetmez, onu iyi kullanmayı da öğrenmeli insan." diyerek okulumuz bünyesinde zeka oyunları turnuvası düzenledik. Turnuva kapsamında öğrencilerimiz pentago, reversi, mangala alanlarında yarışarak birbirlerine ter döktürdü. Toplamda 197 öğrenci katılımıyla gerçekleştirdiğimiz turnuva sonuçlandı. Pentago oyununda 5/H sınıfından Neva Çalışkan, reversi oyununda 8/E sınıfından Ufuk Çınar Altun, mangala oyununda 6/B sınıfından Büşra Çalışkan rakiplerinin bileğini büktü. Birinci olan öğrencilerimiz, bu yıl da düzenlenecek olan Ortaokullar Arası Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nda okulumuzu temsil edecektir. Öğrencilerimizi tebrik eder emeği geçen öğretmenlerimize ve Okul zeka oyunları koordinatörümüz Özkan GÜRBÜZ'e teşekkür ederiz.

Ock

2021-2022 Eğitim öğretim yılı Okul Sporları Yıldız Erkekler Serbest Stil Güreş Müsabakasında 85 Kiloda Tekirdağ 1.liği derecesini okulumuz öğrencisi Kaan Berk KIRÇIL kazanmıştır. Okulumuzu Bölge Şampiyonasında temsil edecektir. Yılıdz Erkekler Serbest Stil Güreş Müsabakasında 44 Kiloda Muhammed Enes ALKAN Tekirdağ 2.liği derecesini kazanmıştır. Öğrencilerimizi ve emek veren öğretmenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ara

Okulumuz bodrum kat koridoru ve konferans salonunun kabarıp dökülen yan duvarları fayans ile kaplanarak onarımı gerçekleştirilmiş olup daha estetik bir görünüme kavuşturulmuştur. Bununla birlikte 1. Kat koridorunda kabaran granit bölümler kazınarak yeniden yapılmıştır. Okulumuzda söz konusu bakım ve onarımlar Okul Aile Birliği bütçesi ile yapılmıştır. Okul aile birliğimize katkıda bulunan tüm velilerimize teşekkür ederiz. Bütün çabamız çocuklarımızın daha iyi koşullarda daha nitelikli eğitim alabilmesi içindir. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.